329
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-329,cookies-not-set,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

KUNST&CULTUUR
KANAAL30

Kanaal30 maakt zich sterk voor een creatieve Merwedekanaalzone! Met onze broedplaats willen wij actief bijdragen om van dit gebied een aantrekkelijke, levendige wijk te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur de aantrekkingskracht van een gebied vergroten en verbindend werken. Om die reden is eind 2018 de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 opgericht.

Van Merwede naar Meerwaarde

Voor het jaar 2019-2020 heeft de Stichting een cultureel jaarprogramma opzet met street-art, theater- en dansproducties, exposities beeldende kunst en een muzikaal programma. Daarnaast bundelen we de krachten met de andere broedplaatsen in de wijk om gezamenlijk culturele evenementen te organiseren We laten hiermee de diversiteit van Kanaal30 en Merwede zien en bieden (jong) talent de kans om te schitteren.

Jij kunt de stichting steunen! Een deel van onze evenementenopbrengst gaat naar de stichting. Daarnaast kun je rechtstreeks doneren aan de stichting of aan specifieke projecten. Ook zijn we continu op zoek naar vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en samenwerkingen.

 

Heb je ideeën, wil je samenwerken of doneren? We komen graag met je in contact!

Projecten

Street art

Een ‘wall of urban art’ van maar liefst 1400m2 aan kunst! Meerdere kunstenaars maken van de kale muren van Kanaal30 in de Merwedezone in Utrecht één groot kunstwerk.

Stichting Kanaal20 tas

Wat doe jij??!

In het winkeltje van Kanaal30 is deze tas te koop, gemaakt door de creatieve ondernemers Bart, Anne en Feike. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Jeugdtheater aan het Kanaal Utrecht

Jeugdtheater a/h Kanaal

Eén zondag in de maand openen we de deuren voor “Jeugdtheater aan het Kanaal”. Tot aan de zomer van 2020 bieden we een programma met de mooiste en leukste theatervoorstellingen voor kinderen van 3 jaar en ouder. Dit initiatief van STT Produkties en Kanaal30 heeft als missie om ieder kind in aanraking te laten komen met kwalitatief goed en professioneel jeugdtheater. Naast betalende bezoekers wordt bij elke voorstelling een doelgroep uitgekozen die minder vanzelfsprekend naar theater komt, zoals kinderen uit het AZC en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Die bieden we gratis kaartjes of met korting. Jeugdtheater aan het Kanaal is mogelijk gemaakt mede dankzij een financiële bijdrage van verschillende subsidieverstrekkers.

gemeente utrecht subsidieondernemersfonds utrecht subsidieCulturele zondagen alles kids subsidieElise Mathilde fonds subsidie

rabobank subsidie

Kanaal30

Kanaalweg 30

3526 KM  Utrecht
Route in googlemaps

+31 (0) 6 25 45 01 95

info@kanaal30.com

Kanaal30 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Cultuur en ondernemen logo