329
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-329,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

STICHTING KUNST&CULTUUR
KANAAL30

Kanaal30 maakt zich sterk voor een creatieve Merwedekanaalzone! Met onze broedplaats willen wij actief bijdragen om van dit gebied een aantrekkelijke, levendige wijk te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur de aantrekkingskracht van een gebied vergroten en verbindend werken. Om die reden is eind 2018 de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 opgericht.

Van Merwede naar Meerwaarde

Voor 2020-2021 heeft de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 een cultureel jaarprogramma opgezet met street-art, theater- en dansproducties, exposities beeldende kunst en een muzikaal programma. Daarnaast bundelen we de krachten met de andere broedplaatsen in de Merwedekanaalzone om gezamenlijk culturele evenementen te organiseren. We laten hiermee de diversiteit en creativiteit van Kanaal30 en Merwede zien en bieden (jong) talent de kans om te schitteren. De projecten worden mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van verschillende subsidieverstrekkers.

Ook jij kunt de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 steunen, en meehelpen om van de Merwedekanaalzone een creatieve, levendige wijk te maken!

Een deel van onze evenementenopbrengst gaat naar de stichting. Door je evenement bij ons te organiseren, steun je dus onze stichting. Daarnaast kun je rechtstreeks doneren, of aan specifieke projecten. Ook zijn we continu op zoek naar vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en samenwerkingen in deze opkomende wijk. Dus heb jij goede ideeën, wil je met ons samenwerken of doneren? We komen graag met je in contact!

Projecten

Jeugdtheater aan het Kanaal


Kunst en Cultuur Utrecht Jeugdtheater aan het Kanaal

Eén zondag in de maand openen we de deuren voor “Jeugdtheater aan het Kanaal”. In heel 2020 bieden we een maandelijks programma met de mooiste en leukste theatervoorstellingen voor kinderen van 3 jaar en ouder. Dit initiatief van STT Produkties en Kanaal30 heeft als missie om ieder kind in aanraking te laten komen met kwalitatief goed en professioneel jeugdtheater. Naast betalende bezoekers wordt bij elke voorstelling een doelgroep uitgekozen die minder vanzelfsprekend naar theater komt, zoals kinderen uit het AZC en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Die bieden we gratis kaartjes of met korting.

Bekijk de agenda
Lees meer over Jeugdtheater aan het Kanaal

Circusdag met workshops en voorstellingen


Utrecht Kunst en Cultuur Circusdag Kanaal30

In de zomer van 2020 kwam circus Tadaa naar Kanaal30 met een circusbus vol eenwielfietsen, loopkogels, muziek, decor, docenten en kostuums in alle maten. Er was een circuspiste en kinderen konden onder begeleiding experimenteren met verschillende circusmaterialen. Er werd afgesloten met een circusvoorstelling waarin iedereen een rol kon krijgen. Iedereen kon gratis meedoen.

Street art


Graffiti kunst en cultuur Utrecht Kanaal30

Een ‘wall of urban art’ van maar liefst 1400m2 aan kunst! Meerdere kunstenaars maken van de kale muren van Kanaal30 in de Merwedezone in Utrecht één groot kunstwerk.

“Wat doe jij ?”


Stichting Kunst en Cultuur Utrecht Kanaal30 tas

In het winkeltje van Kanaal30 is deze tas te koop, gemaakt door de creatieve ondernemers Bart, Anne en Feike. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Heb jij ideeën voor vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en samenwerkingen in de Merwedekanaalzone? Wil je met ons samenwerken of op een andere manier je bijdrage leveren? We komen graag met je in contact!

 

 

Neem contact op

Kanaal30

Kanaalweg 30

3526 KM  Utrecht
Route in googlemaps

+31 (0) 6 25 45 01 95

welkom@kanaal30.com

Kanaal30 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Cultuur en ondernemen logo