329
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-329,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

STICHTING KUNST&CULTUUR
KANAAL30

Kanaal30 maakt zich sterk voor een creatieve Merwedekanaalzone! Met onze broedplaats willen wij actief bijdragen om van dit gebied een aantrekkelijke, levendige wijk te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur de aantrekkingskracht van een gebied vergroten en verbindend werken. Om die reden is eind 2018 de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 opgericht.

Van Merwede naar Meerwaarde

Voor 2021-2022 heeft de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 een cultureel jaarprogramma opgezet met theater- en dansproducties, exposities beeldende kunst en een muzikaal programma. Ook organiseren we met de andere broedplaatsen in de Merwedekanaalzone gezamenlijke culturele evenementen. We laten hiermee de diversiteit en creativiteit van Kanaal30 en Merwede zien en bieden (jong) creatief talent de kans om te schitteren.

 

Wil jij de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 steunen, en meehelpen om van Merwede een creatieve, levendige wijk te maken? Dat kan!

Organiseer bijvoorbeeld je zakelijke evenement bij Kanaal30. Een deel van onze bedrijfsevenementenopbrengst gaat namelijk naar de stichting. Rechtstreeks doneren aan de stichting kan natuurlijk ook. Verder zijn we continu op zoek naar vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en inspirerende samenwerkingen in deze opkomende wijk.

 

Dus heb jij goede ideeën, wil je met ons samenwerken of een donatie aan de stichting doen? We kijken uit naar je bericht!

Projecten

Klanken aan het Kanaal


Klanken aan het Kanaal bij Kanaal30 Utrecht

Met veel plezier presenteren we Klanken aan het Kanaal: diverse, bijzondere muzikale optredens. Soundcontainer en Renee Verleg Music programmeren in 2022 een veelzijdige mix van grotere optredens op zaterdag- en zondagavonden. Het podium betreden zowel onze eigen Kanaal30-ondernemers als andere (semi)professionele artiesten.

 

Onder de naam “Wat klinkt er in Keet” komen er ook meer intieme optredens op de vrijdagavond. Hiervoor gaan zij op zoek naar talenten uit muziekopleidingen zoals het conservatorium en de Herman Brood academie. Maar juist ook zoeken ze naar talenten met een autodidactische achtergrond. Het podium van Keet is laagdrempelig en geschikt voor een brede doelgroep. Entree is gratis.

Bekijk de agenda
Lees meer over Klanken aan het Kanaal

Jeugdtheater aan het Kanaal


Voorstelling Jeugdtheater Utrecht

Eén zondag in de maand openen we de deuren voor “Jeugdtheater aan het Kanaal“. In heel 2022 bieden we een maandelijks programma met de mooiste en leukste theatervoorstellingen voor kinderen van 3 jaar en ouder.

 

Dit initiatief van STT Produkties en Kanaal30 heeft als missie om ieder kind in aanraking te laten komen met kwalitatief goed en professioneel jeugdtheater. Naast betalende bezoekers wordt bij elke voorstelling een doelgroep uitgekozen die minder vanzelfsprekend naar theater komt, zoals kinderen uit het AZC en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Die bieden we gratis kaartjes of met korting.

Bekijk de agenda
Lees meer over Jeugdtheater aan het Kanaal

Circusdag met workshops en voorstellingen


Utrecht Kunst en Cultuur Circusdag Kanaal30

In de zomer van 2020 kwam circus Tadaa naar Kanaal30 met een circusbus vol eenwielfietsen, loopkogels, muziek, decor, docenten en kostuums in alle maten. Er was een circuspiste en kinderen konden onder begeleiding experimenteren met verschillende circusmaterialen. Er werd afgesloten met een circusvoorstelling waarin iedereen een rol kon krijgen. Iedereen kon gratis meedoen.

“Wat doe jij ?”


Stichting Kunst en Cultuur Utrecht Kanaal30 tas

In het winkeltje van Kanaal30 is deze tas te koop, gemaakt door de creatieve ondernemers Bart, Anne en Feike. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Heb jij ideeën voor vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en samenwerkingen in de Merwedekanaalzone? Wil je met ons samenwerken of op een andere manier je bijdrage leveren? We komen graag met je in contact!

 

 

Neem contact op

Kanaal30

Kanaalweg 30

3526 KM  Utrecht
Route in googlemaps

+31 (0) 6 25 45 01 95

welkom@kanaal30.com

Kanaal30 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Cultuur en ondernemen logo