2866
post-template-default,single,single-post,postid-2866,single-format-standard,cookies-not-set,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Vanaf juli – café keet open!!

Als je in de afgelopen weken bij Kanaal30 bent langs geweest, heb je het al kunnen zien: er is een nieuw café in Kanaal30!

cafe-keet-utrecht-kanaalweg30

In de 19e eeuw aan het Merwedekanaal…

De naam café keet heeft een bijzonder verhaal. Toen het Merwedekanaal werd aangelegd van 1880 tot 1893 woonden de polderjongens in kleine huisjes langs het kanaal: keten. In de keet woonde ook een keetvrouw die voor de polderjongens kookte en het huishouden deed. Ondanks de lange dagen en het harde werken waren er ook lichtpuntjes: de polderjongens ontwikkelden een eigen cultuur en speciale ritueeltjes tijdens het werk. Er was een vaste dagindeling waarin twee keer gezamenlijk werd gegeten in de keet. Na een werkdag was de avond gevuld met vermaak zoals verhalen vertellen, spelletjes spelen en onderling grappen uitwisselen.

Bij Keet ben je thuis!

Bij café keet loop je binnen als bij je buurvrouw. Vertrouwd én gezellig. Bestel een heerlijk kopje koffie en doe ondertussen je verhaal. Rustig opstarten op het terras met zicht op het water. Of een krantje lezen in het café, fijn als je ook nog een praatje wilt maken. Met wie ga je lunchen vanmiddag? We hebben heerlijk verse broodjes, belegd met producten uit de streek. En vrijdag? Vrijdag ben je er weer, maar dan voor de borrel, gezellig. Waarschijnlijk blijf je dan ook een hapje eten, hoef je niet zelf te koken na een week hard werken. Een goed begin van je weekend!

Op het menu in week 28

Donderdag-, vrijdag en zaterdagavond 11, 11 en 12 juli staan voor de eerste keer in successie wisselende gerechtjes op het menu. Komt dat proeven of vertel het verder en nodig iedereen uit!

Bekijk de openingstijden

Menu café keet utrecht

cafe-keet-utrecht

buitenterras-cafe-keet-aan-het-merwedekanaal

cafekeet_gastheer Eric