2866
post-template-default,single,single-post,postid-2866,single-format-standard,cookies-not-set,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Vanaf heden – café keet open!!

Voor wie in de zomer niet bij Kanaal30 is langs geweest: er is een nieuw café in Kanaal30!

cafe-keet-utrecht-kanaalweg30

In de 19e eeuw aan het Merwedekanaal…

De naam café keet heeft een bijzonder verhaal. Toen het Merwedekanaal werd aangelegd van 1880 tot 1893 woonden de polderjongens in kleine huisjes langs het kanaal: keten. In de keet woonde ook een keetvrouw die voor de polderjongens kookte en het huishouden deed. Ondanks de lange dagen en het harde werken waren er ook lichtpuntjes: de polderjongens ontwikkelden een eigen cultuur en speciale ritueeltjes tijdens het werk. Er was een vaste dagindeling waarin twee keer gezamenlijk werd gegeten in de keet. Na een werkdag was de avond gevuld met vermaak zoals verhalen vertellen, spelletjes spelen en onderling grappen uitwisselen.

Bij Keet ben je thuis!

Bij café keet loop je binnen als bij je buurvrouw. Vertrouwd én gezellig. Bestel een heerlijk kopje koffie en doe ondertussen je verhaal. Rustig opstarten op het terras met zicht op het water. Of een krantje lezen in het café, fijn als je ook nog een praatje wilt maken. Met wie ga je lunchen vanmiddag? Café keet heeft heerlijk verse broodjes, belegd met producten uit de streek. En vrijdag? Vrijdag ben je er weer, maar dan voor de borrel, gezellig. Waarschijnlijk blijf je dan ook een hapje eten, hoef je niet zelf te koken na een week hard werken. Een goed begin van je weekend!

Stapelen maar…

Dé eyecatcher van café keet is het verrassende interieur, met ‘bunks’ waar je zowel boven als beneden plaats kunt nemen, geheel coronaproof. Trots kunnen we  vertellen dat de eigenaren dit zelf gebouwd hebben, met de hulp van een aantal lieve Kanaal30-ondernemers! Bij de verbouwing is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Zo is het barblad bijvoorbeeld gemaakt van 2 oude dressoirs en van de oude gordijnen is de zonwering voor het terras gemaakt.⁠

Op het menu

Bij Keet kun je een kop koffie drinken, lunchen, borrelen of op een donderdag, vrijdag en zaterdag een hapje eten. Op het menu vind je betaalbare, wisselende gerechten. Zo eet je er vandaag en morgen curry voor €10,- waar je bijvoorbeeld naanbrood of samosa bij bestelt. Overdag bestel je er een broodje belegd met streekproducten. Wil je weten wat er op het weekmenu staat? Volg café keet op instagram. Kom je snel een keetje langs?

Bekijk de openingstijden

Menu café keet utrecht

cafe-keet-utrecht

buitenterras-cafe-keet-aan-het-merwedekanaal

cafekeet_gastheer Eric