4513
post-template-default,single,single-post,postid-4513,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Maandag 29 november t/m zaterdag 10 december – Duurzame kerstbomen bestellen

Ga jij dit jaar ook (weer) voor een Duurzame Kerstboom? Bij Kanaal30 kun je er één bestellen! Net als vorig jaar zijn we uitgiftepunt van Duurzame Kerstbomen. Een prachtig initiatief waarbij de bomen na afloop weer in de natuur worden teruggeplant. Bovendien doneert de organisatie een vast bedrag aan het uitgiftepunt. Zo help je automatisch mee om de club, vereniging of stichting financieel te ondersteunen. Bestel dus vandaag nog een Duurzame Kerstboom en draag bij aan een wereld met meer zuurstof en minder CO2!

Kanaal30-duurzame kerstbomen-utrecht

Afhaal- en inleverdata

Afhalen: Tussen maandag 27 november en zaterdag 18 december 2021 tot 17.00 uur kun je bij Kanaal30 (op het terras van Café Keet) je online bestelde Duurzame Kerstboom afhalen, uitsluitend tijdens openingstijden (zie hieronder).

Inleveren: Dit kan op woensdag 5 januari, vrijdag 7 januari, zaterdag 8 januari en maandag 10 januari 2022

Openingstijden
Op maandag en woensdag van 15 tot 18 uur
Op vrijdag van 15 tot 19 uur
Op zaterdag van 12 tot 16 uur
Op zondag 19 december van 12 tot 16 uur

Waar
Adres: Kanaalweg 30, 3526 KM Utrecht

Servische spar of Nordmann, aan jou de keus

Je kunt kiezen uit twee soorten bomen: de Servische spar mét kluit of de Nordmann zónder kluit. Dat is niet alleen een kwestie van duurzaamheid, maar ook van persoonlijke smaak. Kies je voor de eerste, dan wordt deze geleverd met herbruikbare pot. Je boom wordt na de feestdagen definitief geplant in een bos of op een landgoed.  Het is dus geen adoptieboom. De ervaring leert dat de overlevingskans van een adoptieboom erg klein is. Je betaalt € 10,00 statiegeld bij de aanschaf van je boom. Bij inlevering wordt dit bedrag op je rekening teruggestort.

De Nordmann wordt geleverd zonder kluit. De belangrijkste reden hiervoor is dat een Nordmann een lange, dikke penwortel heeft. Deze zou bij het afsteken van een kluit worden doorgesneden. Daarmee wordt de overlevingskans nihil.

Waarom biedt de organisatie dan toch Nordmann bomen aan? Het is een gegeven dat veel mensen de voorkeur geven aan een Nordmann, vanwege het uiterlijk. Kies je dus voor een Nordmann, dan kun je die beter bij Duurzame Kerstbomen aanschaffen, want
1. Voor iedere verkochte Nordmann planten zij twee jonge boompjes terug. Dit kunnen eiken, elzen, essen, meidoorns of berken zijn. Maar ook bijvoorbeeld een Douglas spar.
2. Zij nemen alle verkochte Nordmann bomen weer in, zij verwerken deze tot compost/houtsnippers en geven op die manier de bomen weer terug aan de natuur. Hiervoor berekenen zej een toeslag van € 2,95 per boom.

Bestellen

Je kunt je Duurzame Kerstboom bestellen via onderstaande link. Gelet op de grote belangstelling in het afgelopen jaar, raden we je aan om tijdig te bestellen.

Bestel jouw Duurzame Kerstboom