Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30

Kanaal30 maakt zich sterk voor een creatieve Merwedekanaalzone! Met onze broedplaats willen wij actief bijdragen om van Merwede een aantrekkelijke, levendige wijk te maken. Om die reden is eind 2018 de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 opgericht.

VAN MERWEDE
NAAR MEERWAARDE

Voor 2023 heeft de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 een cultureel jaarprogramma opgezet met theater- en dansproducties, exposities beeldende kunst en een muzikaal programma. Ook  organiseren we met de andere broedplaatsen in de Merwedekanaalzone gezamenlijke culturele evenementen. We laten  hiermee de diversiteit en creativiteit van Kanaal30 en Merwede zien en bieden (jong) creatief talent de kans om te schitteren.

Projecten

Klanken aan het Kanaal

Klanken aan het Kanaal optredens Utrecht

Met veel plezier presenteren we Klanken aan het Kanaal: diverse, bijzondere muzikale optredens. Soundcontainer en Renee Verleg Music programmeren een veelzijdige mix van grotere optredens op zaterdag- en zondagavonden. Het podium betreden zowel onze eigen Kanaal30-ondernemers als andere (semi)professionele artiesten.

Onder de naam “Wat klinkt er in Keet” zijn er ook meer intieme optredens op de vrijdagavond. Hiervoor gaan zij op zoek naar talenten uit muziekopleidingen zoals het conservatorium en de Herman Brood academie. Maar juist ook zoeken ze naar talenten met een autodidactische achtergrond. Het podium van Keet is laagdrempelig en geschikt voor een brede doelgroep. Entree is gratis.

Bekijk de agenda
Bekijk wat er in Keet klinkt

Jeugdtheater aan het kanaal

Jeugdtheater Kanaal30

Eén zondag in de maand openen we de deuren voor “Jeugdtheater aan het Kanaal“. We bieden een maandelijks programma met de mooiste en leukste theatervoorstellingen voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Dit initiatief van STT Produkties en Kanaal30 heeft als missie om ieder kind in aanraking te laten komen met kwalitatief goed en professioneel jeugdtheater. Naast betalende bezoekers wordt bij elke voorstelling een doelgroep uitgekozen die minder vanzelfsprekend naar theater komt, zoals kinderen uit het AZC en kinderen uit kwetsbare gezinnen. Die bieden we gratis kaartjes of met korting.

Bekijk de agenda
Lees meer over Jeugdtheater aan het Kanaal

Circusdag met workshops

circus dag utrecht voorstellingen en circusworkshops kanaal30
In de zomer van 2020 kwam circus Tadaa naar Kanaal30 met een circusbus vol eenwielfietsen, loopkogels, muziek, decor, docenten en kostuums in alle maten. Er was een circuspiste en kinderen konden onder begeleiding experimenteren met verschillende circusmaterialen. Er werd afgesloten met een circusvoorstelling waarin iedereen een rol kon krijgen. Iedereen kon gratis meedoen.

"Wat doe jij?"

Project Stichting Kunst en cultuur Kanaal30 Merwede Utrecht

In het winkeltje van Kanaal30 is deze tas te koop, gemaakt door de creatieve ondernemers Bart, Anne en Feike. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

DRAAG OOK BIJ!

Wil jij de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 steunen, en meehelpen om van Merwede een creatieve, levendige wijk te maken? Dat kan! Organiseer bijvoorbeeld je zakelijke evenement bij Kanaal30. Een deel van onze bedrijfsevenementenopbrengst gaat namelijk naar de stichting. Rechtstreeks doneren aan de stichting kan natuurlijk ook. Verder zijn we continu op zoek naar vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en inspirerende samenwerkingen in deze opkomende wijk.

Dus heb jij goede ideeën, wil je met ons samenwerken of een donatie aan de stichting doen? We kijken uit naar je bericht!

Ons culturele aanbod wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: