Atelierroute Utrecht 2023 Oost

Nieuws

Zaterdag 23 en zondag 24 september – Atelierroute Utrecht 2023

Op zoek naar dat pareltje voor aan de muur of gewoon zin in een
inspirerende dag? Tijdens de Atelierroute Utrecht 2023 is Kanaal30 één
van de open atelierlocaties. Wees van harte welkom om een kijkje te
komen nemen in de ateliers van de diverse kunstenaars die bij Kanaal30
en in Utrecht werken! Je ontdekt verrassende kunstwerken en ontmoet de
talentvolle makers die er alles over kunnen vertellen. Café Keet is open voor een smakelijke tussentijdse break.

Deelnemende kunstenaars
Bij Kanaal30 zijn de volgende kunstenaars aanwezig en is werk van hen te zien:

Ans-Bakker-glaskunst

Ans Bakker – glaskunst

“Ik maak glasobjecten en probeer de kwetsbaarheid van het landschap uit te drukken. Ik wil het iets menselijks geven, wat oproept tot tederheid. Wat je wilt aanraken aanraken koesteren.”

Emiel van Eijk – etsen en linosnedes

Emiel is een optimist met als motto “als je wilt, kan het”. Als psycholoog en socioloog begeleidt hij organisaties in verandering. Hij is een groot kunstliefhebber en -verzamelaar en maakt ook zelf etsen en linosnedes.

Trudie van Haaster – textielkunst

Trudie heeft een theatrale fysieke achtergrond en werkt sinds 2018 als autonoom beeldend kunstenaar. Won in 2022 de Hans Nijhofprijs met haar werk “ Zien”. In haar werk is het oog een centraal gegeven.

carolien hoogstrate

Carolien Hoogstrate – schilderkunst

Carolien heeft een achtergrond als industrieel vormgever. Zij maakt schilderijen en multidisciplinair werk van keramiek, glas, textiel, collage; Het materiaalonderzoek heeft haar grootste passie.

Margreet Klaverdijk – sculpturen

“Vanaf 2012 leerde ik werken in hout, kunststof, brons én metaal. Ik heb me ontwikkeld tot maker van grote én kleine sculpturen. Een maker met een praktische insteek. Voortdurend heb ik ideeën in mijn hoofd. Vroeg of laat zullen ze vorm krijgen.”

vrij van bart koopman

Bart Koopman – linosnedes
Naast zijn werk als tekstschrijver, regisseur en animator bij Groeten van Bart maakt Bart Koopman ook vrij werk. Zorgen dat alles zo tof mogelijk de wereld in geslingerd wordt, dat is wat hij doet.

Schilderij net kannetjes Henriette van der Laan

Henriette van der Laan – tekeningen

“Ik teken graag kannetjes, een lievelingsvorm van mij, net als kopjes. Daar kan ik eindeloos mee variëren, zowel in kleur als in compositie. Ze zijn vaak springerig en soms meer ingetogen, net mensen. Ook werk ik graag met krantenpapier.”

Frank Leenders linosnede

Frank Leenders – linosnedes

Frank is een veelzijdig man: broedplaatsbaas, café-eigenaar, muzikant, kunstenaar,.. en bevlogen in alles wat hij doet. Op de atelierroute 2023 zijn zijn linosnedes bewonderen.

studio lanterfant madeliefjes oorbellen

Studio Lanterfant – sieraden

Duurzaam en opvallend is het motto bij Studio Lanterfant. Geïnspireerd door de Art Deco stijl, en de gekke 80’s.En gemaakt om jouw dag en die van iedereen om je heen op te vrolijken. En dat alles vanuit het gezellige atelier in Utrecht.

Tas van Studio Macnas

Studio Macnas – tassen

Studio Macnas deelt samen met Studio Lanterfant een prachtige ruimte in Kanaal30. We hebben elk ons eigen ambacht. Dit is te zien aan de machines en materialen. Inspirerend om te zien voor bezoekers, het creatie en maakproces van sieraden, kaarsen en tassen wordt hierdoor zichtbaar.

rosy-timmermans-expositie

Rosy Timmermans – tuftkunstwerken

Rosy heeft tot 2020 aan de HKU gestudeerd en werkt graag met diverse technieken zoals keramiek, collage, glas-in-lood, linografie en tuften. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijkse leven, de kleuren in de lucht, de glimlach van een oude man tijdens haar wandelingen en zelfs de manier waarop mensen lopen.

Fleur-Wiersma-fotografie

Fleur Wiersma – fotografie

“Als fotograaf werk ik graag aan langlopende projecten. Ik ben nieuwsgierig naar de kleine onderwerpen die mij raken in hun aandoenlijkheid. Wat ooit vanzelfsprekend was, wil ik vastleggen voordat het verdwijnt.”

Praktische informatie:

zaterdag 23 en zondag 24 september 2023
12.00 – 17.00 uur
Kanaalweg 30
Entree gratis.

Plan op de website van Atelierroute 2023 of met de folder een persoonlijke route en laat je verrassen door het werk dat er gemaakt wordt en laat je verleiden nieuwe aanwinsten te verwerven.

Bekijk de locaties >>

Deel Deze Post

Meer Nieuws

Niks missen?

Abonneer je op de nieuwsbrief of volg ons op social media voor de laatste ontwikkelingen en agenda-updates.