329
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-329,cookies-not-set,stockholm-core-1.0.3,select-theme-ver-5.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Title Image

STICHTING
KANAAL30

Kanaal30 maakt zich sterk voor een creatieve Merwedekanaalzone! Met onze broedplaats willen wij actief bijdragen om van dit gebied een aantrekkelijke, levendige wijk te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst en cultuur de aantrekkingskracht van een gebied vergroten en verbindend werken. Om die reden is eind 2018 de Stichting Kunst & Cultuur Kanaal30 opgericht.

Van Merwede naar Meerwaarde

In de Merwedekanaalzone gaat de stichting kleine én grotere projecten opzetten op gebied van street art, theater, muziek en beeldende kunst. We willen daarmee de diversiteit van Kanaal30 en Merwede laten zien en (jong) creatief talent de kans geven om te schitteren.

 

Je kunt hierbij denken aan kunstproducties en samenwerkingen met diverse kunst- en cultuurorganisaties. Concreet is een cultureel jaarprogramma 2019-2020 opgesteld met street-art, theater- en dansproducties, exposities beeldende kunst en een muzikaal programma. Daarnaast bundelen we de krachten met de andere broedplaatsen in de wijk om gezamenlijk culturele evenementen te organiseren.

Jij kunt de stichting steunen! Een deel van onze evenementenopbrengst gaat naar de stichting. Daarnaast kun je rechtstreeks doneren aan de stichting of aan specifieke projecten. Ook zijn we continu op zoek naar vernieuwende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en samenwerkingen. Dus heb je ideeën, wil je doneren of ben je nieuwsgierig? Kom met ons in contact!

Projecten

Street art

Een ‘wall of urban art’ van maar liefst 1400m2 aan kunst! In de tweede helft van 2019 starten meerdere kunstenaars om van de kale muren van Kanaal30 in de Merwedezone in Utrecht één groot kunstwerk te maken.

Stichting Kanaal20 tas

Wat doe jij??!

In het winkeltje van Kanaal30 is deze tas te koop, gemaakt door de creatieve ondernemers Bart, Anne en Feike. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Theater ah Kanaal Utrecht De Drakentemmer ValentijnKanaal30 Utrecht

Jeugdtheater a/h Kanaal

Op 8 september is de eerste editie van Theater a/h Kanaal en de allerlaatste kans om de voorstelling De Drakentemmer van Valentijn Productiehuis voor poppentheater te zien! Om 11:00 uur start de voorstelling, vooraf is er een heerlijk ontbijtje bij Marcus. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer info en kaarten

 

Zondag 20 oktober: Golfje zoekt zee
Zondag 10 november: Zelluf

Kanaal30

Kanaalweg 30

3526 KM  Utrecht
Route in googlemaps

+31 (0) 6 19 18 49 02

info@kanaal30.com

Kanaal30 wordt mede mogelijk gemaakt door: