5007
post-template-default,single,single-post,postid-5007,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kanaal30 tekent voor de toekomst van het Berlijnplein

Leuk nieuws: Kanaal30-broedplaatsbaas Frank Leenders heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend samen met de gemeente Utrecht, RAUM, DePlaatsmaker en HKU voor de ontwikkeling van een cultuurhart aan het Berlijnplein.

De precieze plannen worden nog volop uitgedacht, maar vanuit Kanaal30 is het de bedoeling dat er een tweede broedplaats vestiging komt gericht op stadsverbeteraars.

Kanaal30 opent een nieuwe vestiging op Berlijnplein Utrecht

Foto: Bestwerk

Het Berlijnplein: cultuurhart van Leidsche Rijn

De komende jaren wordt Berlijnplein doorontwikkeld van een cultuurplein met tijdelijke paviljoens naar een cultuurhart met permanente gebouwen voor cultuur en ondernemers.

De Gemeente Utrecht, stadslab RAUM, DePlaatsmaker, Kanaal30 en de HKU gaan gezamenlijk permanente invulling geven aan het Berlijnplein. Het consortium De Pleinmakers gaat deze unieke plek ontwerpen, bouwen en beheren.

In 2023 ligt er naar verwachting een definitief ontwerp. Eind 2025 is de nieuwbouw met onder meer expositie- en presentatieruimtes, studio’s, ateliers, horeca en werkplaatsen gereed.

De komende tijd wordt er in co-creatie met alle pleingenoten en omwonenden hier samen verder aan getekend. Een plein door iedereen, voor iedereen!

Lees meer