2089
post-template-default,single,single-post,postid-2089,single-format-standard,cookies-not-set,stockholm-core-1.0.3,select-theme-ver-5.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Zaterdag 22 juni – Merwede Midzomer Festival

Een nieuw festival in Utrecht! Kom dansen, bouwen, kijken, luisteren & genieten tijdens het Merwede Midzomer Festival bij Vechtclub XL, De Stadstuin, De Createur én Kanaal30.

Midzomer Festival Merwede Utrecht

Wat kun je doen bij Kanaal30?

Beter gezegd: wat kun je níet doen bij Kanaal30?! We hebben een mooi festivalprogramma voor je samengesteld vol kunst, workshops, theater, lekker eten en drinken en natuurlijk veel muziek.

Podium (14.30 – 23.00 uur)

We zorgen voor een muzikale line-up met een fijne mix van ballads, eclectische pop, lekkere rock en heerlijke smartlappen. Meezingen en dansen gegarandeerd!

14:30 Rosa Leenders
15:30 Hypergoods
16:30 The Bøk
17:30 De Anitaas
18:30 Nothing in Common
19:30 Surprise act uit Kanaal30
20:30 Ben Reazun & John Konatty
21:30 Pierre et Les Optimistes

Naast dit live muziek podium is er ook een DJ podium van 15:00-23:00 uur verzorgd door Marcus.
 

Kindertheater 14.30 – 15.15 uur
Snelste zebra vd wereld kanaal30De snelste zebra van de wereld (4+) –

Een komisch vertelvoorstelling van Harro van Lien over lelijk winnen en mooi verliezen. Naar het gelijknamige boek van Youp van het Hek met tekeningen van Georgien Overwater.

 
 

Food & Drinks 13.00 – 23.00 uur

food and drinks kanaal30 festival

  • Bier, wijn, fris, koffie & cocktailbar bij Marcus
  • Mini maaltuin verzorgd door The Colour Kitchen
  • BBQ verzorgd door Vuurproeven
  • ‘Lovertjes.. Poffertjes from the Heart en huisgemaakte vruchtenijsjes van Pofferdory Central

 
 

In de foyer 17.00 – 18.00 uur
Merwede challende oost west verbindingFinale ideeën-challenge Oost-West verbinding – Merwede

Tot 10 juni kon iedereen ideeën en ontwerpen insturen voor de Merwede ideeën-challenge. In de finale zal de top 5 hun ideeën pitchen en kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Kees Diepeveen, portefeuillehouder Merwedekanaalzone.
 
 

Creatief programma 13.00 – 17.00/18.00 uur
CineKid VR bios Kanaal30 UtrechtVR-bios – CineKid on tour

In een speciale Cinekid Festival bioscoop worden verschillende virtual reality (VR) films vertoond.
Kinderen kijken gelijktijdig VR-films, die naast 360 graden ook 3D zijn. Dit zorgt voor een immersieve ervaring! Gratis deelname, 7+.

 

Future Proof Fashion: New Materials – ZIN Trendstudio

Hoe zorgen we ervoor dat de kledingindustrie verduurzaamt? Van sneakers gemaakt van kauwgomresten tot kleding van algen, schimmels of gerecycled plastic; van leen-kleding tot technologische mode: laat je verrassen én inspireren door de expositie Future Proof Fashion: New Materials. Doorlopend tot 17.00 uur.

 

octopus recylced plastic kanaal30Trash to Treasure – Ilse of Elliott – Community Art

We maken samen een plastic-fantastic kunstwerk. Help je mee? Voor kids vanaf 4 jaar & mums ‘n dads. In aanloop naar het festival hebben we plastic afval verzameld waarmee we een Octopus in elkaar zullen zetten. Deze Octo krijgt een permanente plek op het Kanaal30 terrein. We willen hiermee stilstaan bij het feit dat plastic, eenmaal gekocht, niet meer afgebroken wordt… Doorlopend tot 17.00 uur.

 

Kunstinstallatie Lotte Mulder Kanaal30 UtrechtKunstinstallatie entre l’image – Lotte Mulder

De afgelopen weken heeft HKU-eindexamenstudent Lotte Mulder op het terrein van Kanaal30 snoeihard gewerkt aan de kunstinstallatie entre l’image. Op het festival is hij open voor publiek! Met deze kunstinstallatie wil Lotte door middel van een beleving een gesprek op gang brengen over de sociale gevolgen van de technologische ontwikkelingen.

 

Graffiti art – Marbl.tv Graffitikunstenaar Marbl tv Kanaal30 Utrecht

Lancering van het Street art Project Merwede, een initiatief van Stichting Kunst & Cultuurkanaal30. Graffiti artist Maarten Berkers van Marbl.tv is tijdens het festival live aan het werk.

 

 

 

Raphia Said Belhadj Kanaal30 Expo Raphia – Said Belhadj

Raphia is opgericht door de Said Belhadj die zijn roots in Marokko heeft. Hij is altijd op zoek naar unieke producten & ambachtelijke technieken. De schoenen van Raphia zijn gemaakt van de Raphia taedigera, een palmboom tree die groeit in tropisch Africa. Door de verschillende technieken die gebruikt worden in het productieproces ontstaan de unieke patronen in de Raphia schoenen

 

Origami workshops Kanaal30 UtrechtOrigami workshops – RockPaperScissors

Maak op een laagdrempelige manier kennis met de Japanse vouwkunst en volg één van de leuke miniworkshops bij RockPaperScissors. Schuif aan voor de workshop Kraanvogel, Geluks3hoekje of Carroussel. Doorlopend, tot 18.00 uur.

 

Maquette Merwede Kanaal30 Maquette van Merwede – De PlaatPraters

Merwede is een wijk in ontwikkeling; een proeftuin voor gezond stedelijk leven. Wat is dat voor jou, gezond en prettig wonen? Hoe ziet jouw ideale stadswijk eruit? Bouw samen met De PraatPlaters aan Merwede: bouw met jouw dromen en wensen aan de maquette van Merwede. Doorlopend tot 17.00 uur.

 

Workshop Porselein gieten 126-shop Kanaal30 UtrechtParticipatiekunstwerk & sample sale- TwaalfZestig

Keramiekcollectief TwaalfZestig presenteert al het afgekeurde materiaal van de afgelopen tijd. Maar in plaats van deze porseleinen items als waardeloos te bestempelen zien wij ze als de bouwstenen voor het Keramiek participatie kunstwerk! Ook kun je een kijkje nemen in het open atelier en je slag slaan tijdens de sample sale. Doorlopend tot 17.00 uur.

 

Kinderkunst Midzomerfestival Kanaal30Kliederen met verf voor kinderen – Nicoline Sitter

Kom je lekker kliederen met verf? Niet met kwasten, maar met allerlei andere gekke dingen! Waterpistooltjes, vliegenmeppers, stempels die geen echte stempels zijn, ga zo maar door. Alles mag en alles kan! Doorlopend tot 17.00 uur.

 

festival hair10 Minutes festival hair – hairstylist Do

10 minutes festival hair bar for kids & grown ups. Laat je verrassen met een kleurrijk festivalkapsel door hairstylist Dominique Eindhoven. Doorlopend tot 18.00 uur.

 

 

Musa Intimates Kanaal30 expositieExpositie duurzame lingerie – MUSA intimates

Vijf jonge ambitieuze Kunst en Economie studentes zijn bezig met het oprichten van hun eigen bedrijf in de lingerie-industrie, MUSA intimates. Zij maken duurzame slipjes van de bananenboom. Bij MUSA staat vooral een goed zelfbeeld en houden van je eigen lichaam centraal.

 

KanaalKaarten Kanaal30KanaalKaarten

Van idee tot kunstuiting in je brievenbus. Schrijf een kaartje bij KanaalKaarten en verstuur hem meteen via de vintage brievenbus. Het kaartje wordt dan verstuurd op een moment dat je het niet verwacht!

 

 

Kunstenaarscollectief Geen Punt Kanaal30 Expositie – kunstenaarscollectief ‘Geen Punt’

Het kunstenaarscollectief ‘Geen Punt’ is afgelopen tijd regelmatig bij elkaar gekomen bij Kanaal30 om te werken aan een Gesamtkunstwerk. Op het midzomerfestival stellen zij het tentoon.

 

 

Midzomer Festival Merwede Schminken Kanaal30Laat je schminken – Kasia

Tegen een kleine vergoeding kun je je laten schminken door Kasia. Doorlopend tot 18.00 uur.

 

 

 

Wat is er verder te doen?

Ook de andere broedplaatsen hebben een wervelend programma voor je in de maak. De Stadstuin wordt omgetoverd tot een speeltuin, met o.a. een 20 meter lange hindernisbaan. Bij Vechtclub XL zijn er muziekoptredens, workshops, een lokale plantenmarkt & is er het filmhuis onder de sterren. Bij De Createur kun je o.a. meewerken aan een social art object, een kleurig kunstwerk dat na het festival een mooi plekje in de wijk krijgt.

Meer info over het Merwede Midzomer Festival volgt. Hou onze Facebook & Instagram posts in de gaten!

Kom ook en geef Merwede samen kleur!

Locatie: Europalaan en Kanaalweg – Merwede

Tijd: van 13.00 tot 01.00 uur

Entree: Gratis